Home

Doel

Dorpsraad

Helpen

Nieuws

RooyNet

Wie zijn wij

ContactDe werkgroep verzamelt en digitaliseert en beschikt inmiddels over een ruim digitaal archief. Dit bestaat uit oude foto's, documenten, beeld- en geluidsbestanden. Een selectie hieruit wordt op de website van RooyNet geplaatst.

Op RooyNet vindt u cultuurhistorische foto's, films, geluiden en documenten. Deze zijn door de deelnemende organisaties verzameld, gedigitaliseerd en via RooyNet toegankelijk gemaakt voor een groot publiek. Via het menu-item Zoeken of via bovenstaand zoekvenster, kunt u verschillende databases op RooyNet raadplegen. Daarnaast kunt u via de deelnemerspagina's in de collectie van een deelnemer zoeken.

Klik op onderstaand logo om ons op RooyNet te bezoeken.

 

RooyNet logo


 

Bakhuisje met waterput behorende bij de vroegere boerderij gelegen aan de Enge Steeg 2 te Leunen. De boerderij werd in de volksmond de Pascher Pláts genoemd. Later werd deze boerderij herdacht in de straatnaam Pascherhof. Teng Jenniskens ontving een brief van de gemeente dat het bakhuisje onder monumentenzorg zou vallen. Daar was Teng niet gecharmeerd van en brak het nog diezelfde dag af. Dat was rond 1965.


 


 

Werkgroep Historie Leunen © 2012 - 2022

Alle rechten voorbehouden