Home

Doel

Dorpsraad

Helpen

Nieuws

RooyNet

Wie zijn wij

ContactHet doel van de werkgroep is zoveel mogelijk geluid- en beeldmateriaal over de historie van Leunen te verzamelen. Het verzamelde materiaal wordt gedigitaliseerd en beschreven. Een selectie hieruit wordt op de website van RooyNet geplaatst. Klik op onderstaand logo om ons op RooyNet te bezoeken.

RooyNet logo

Om ons doel te bereiken maken we kosten, die we met de verkoop van de kalender proberen te dekken. Elk jaar komt in november de nieuwe kalender uit en is bij leden van de werkgroep te verkrijgen voor  € 5.

Ook hebben we nog enkele dvd's van de film uit 1968 van ons dorp te koop. Deze kost € 10 en is via een van de werkgroepleden te verkrijgen.

In 1900 werd handboogschutterij St. Joris uit Leunen door enkele Leunse mensen opgericht. Onder voorzitterschap van schoolmeester van de Berg werd enkele maanden na de oprichting door de 20 leden tellende vereniging, de eerste schietoefening gehouden bij het van ouds bekende café Frits Martens. Deze foto is genomen tijdens het 25-jarig bestaan van de vereniging in 1925.


 

Werkgroep Historie Leunen © 2012 - 2022

Alle rechten voorbehouden